Nye ideer og kreative løsninger

Du kan snyde din hjerne til at tænke mere kreativt. Du skal bare lære at koble af, så er hjernen mere klar til at få flere associationer. Hvis du fordyber dig i et emne, så vil der nemlig komme færre associationer.

Det er hovedbeskeden fra Morten Olivarius. Måske er det også derfor, at når man er sammen med mennesker, der har et andet syn på tingene end end selv, at man får de bedste ideer. Fordi man får brudt sin egen tankerække, når der bliver sat spørgsmålstegn ved ens eget virkelighedsbillede. Man bliver tvunget til at tænke i andre baner end de traditionelle.

2 tanker om "Nye ideer og kreative løsninger"

  1. Man får ganske rigtigt mange ideer sammen med andre mennesker, og det er godt at være kreativ i fællesskab, men man skal heller ikke undervurderer at man kan og skal få ideer på egen hånd, specielt hvis man vil presse sig selv til at få en virkelig unik ide, alene det at ideen skal være helt unik, gør at andre har svært ved at forstå tankemønstret. Så få inspiration i byen, indgå i brainstorms, og gå så hjem og får dine egne ideer.

    • Tak for din relevante kommentar Jesper.

      Jeg er helt enig med dig i dine betragtninger. Selvfølgelig kan man få ideer alene. Men hvis ens vaner eller tanker aldrig mødte modstand, så er det svært at rive sig løs og tænke nyt. Hjernen er en magelig størrelse, uanset hvor kreativ man er – tror jeg.

      Det er først i pressede situationer eller kriser der opstår gode ideer. Og du nævner jo også selv, at det er sundt at hente inspiration i byen, inden man får sine egne ideer. Og så afprøve det unikke bagefter?

Der er lukket for kommentarer.